dinsdag 24 juli 2018

Master of the Thermostat

Ik denk dat ik als twijfelaar toch wel met enige zekerheid kan zeggen dat ik een hekel aan warm weer heb. Zeker als het binnen niet meer aangenaam is. Waarschijnlijk spelen een hoop factoren hierbij een rol (zoals o.a. het niet hebben van een villa met een zwembad), maar ik kan niet wachten op lagere temperaturen en verduisterende bewolking. Een regenbui erbij zou de kers op de taart zijn. Maar als ik naar de weersverwachting van de komende 14 dagen kijk, kan ik daar nog lang op wachten. Daar gaat mijn zomervakantie.

Vandaag tikte mijn thermostaat 28 graden aan. Binnen dan hè. En dan te weten dat ik al chagrijnig word van de standaard 23 graden op mijn werk. En daar zit je dan; alles potdicht en zwetend op de bank achter een ventilator. Het is te warm om ook maar iets te doen. En het vooruitzicht dat dit de komende tijd niet gaat veranderen en zelfs nog een graadje erger wordt, stemt me niet vrolijk. Er is geen ontkomen aan. Dit wordt overleven. Daar is niets ontspannends aan.
Daarbij maakte ik vandaag de fout om in de nog wat koelere ochtend niets te doen. Niets doen is mijn tweede natuur, maar zelfs dat staat me nu tegen. Gisterochtend heb ik me naar het winkelcentrum in de buurt gesleept. Ik had wat boodschappen nodig en heb ontdekt dat de speelgoedwinkel een geweldige airco heeft. Niet dat ik daar lang wilde blijven, maar een verademing was het wel.
Buiten de speelgoedwinkel, in het met glas overdekte winkelcentrum, liepen de temperaturen echter flink op. Daar was het zweten. Ik heb me toch enkele uren bezig weten te houden, al was het doorzetten. De dag leek in ieder geval minder lang en saai en nog enigszins productief. Voor morgen moet ik maar een andere uitvlucht zien te bedenken.

Inmiddels hebben de muggen hun weg naar binnen ook weer weten te vinden. Die krijg je er gratis bij in de zomer. Ik moet wel zeggen dat mijn elektronische vliegenmepper deze maand al menig insect naar een andere wereld heeft geholpen. Verrassend ook hoe fruitvliegjes reageren op de onder spanning staande spiralen. Eén harde 'pets' met vonken en het vliegje is nergens meer terug te vinden. Een soort Dracula die in het zonlicht komt. Poef! Heel sneu, maar zeer effectief. Ook voor de muggen. Als je ze kunt vinden tenminste.

Het is nu half twaalf 's avonds, maar afkoelen doet het niet. Ik weet dat er mensen zijn die genieten van dit weer en er naar uitkijken, maar ik kijk met angst en beven naar de voorspellingen op de weerapp en zoek naar een manier om de dagen door te komen.
Van de andere kant zijn er altijd nog meer dagen in het jaar dat het weer beter bij me past. Waar anderen depressief worden van druilerige dagen, leef ik op. Daar kan ik echt intens van genieten. Dan is mijn huisje een veilig en fijn toevluchtsoord in plaats van een gevangenis. Daar controleer ik de temperatuur. Daar ben ik Master of the Thermostat!

Een paar dagen later werd het nog warmer binnen.

3 opmerkingen:

  1. Ja, het valt niet mee als je er slecht tegen kan. Ik kan er goed tegen. Dat wil zeggen, ik probeer er niet aan te denken en net te doen alsof het niet bloedheet is. Ik loop wat langzamer, drink wat meer water en doe wat rustiger aan, maar ik ga zaterdag wel gewoon de heg snoeien! 💪🏼

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zodra ik ga zweten zonder iets te doen, is het voor mij te warm. Gewoon doorgaan werkt inderdaad wel het best (alvast succes zaterdag ;-).
      Ik heb gister goed overleefd overigens en er niet al te veel last van gehad. Heb ook 4 keer onder de douche gestaan :-D

      Verwijderen
  2. Geïnspireerd door jouw blogje, heb ik als geintje een soort van "tegen"-artikel geschreven. 😅

    BeantwoordenVerwijderen